ETC Libris – en klimatklok bokhandel

Nu kan köpa utvalda böcker från andra förlag i ETC:s nya internetbutik ETC Libris, där klimatkompensation ingår i priset!

ETC Libris

Vi börjar i liten skala, men målsättningen är att verksamheten ska växa med tiden.
”Varför gör ni detta?” kanske du undrar? Visst, det finns gott om andra sajter att köpa böcker på. Men vart går pengarna? Vem är det du stöder om du handlar i storbolagens affärer? Och vad är det för böcker de satsar på att sprida? Vi startar ETC Libris av flera anledningar: dels för att vi vill bryta likriktningen och lyfta fram intressant och smart litteratur som vi tror att våra läsare är intresserade av, dels för att du som handlar ska känna att du stödjer ett företag med grundvärderingar som du kan skriva under på. ETC-företagen drivs utan vinstintresse, och dessutom går 10 kr för varje bok vi säljer direkt till solceller. Jo, vi klimatkompenserar din bok och du skapar en bättre framtid för alla.

Bokbranschen står i dag inför flera utmaningar, och det är bara genom att samarbeta med varandra som förlagen har chans att överleva. Därför har vi valt att bjuda in flera av dem att sälja sina böcker i ETC Libris, och vi är glada över att så många har nappat på idén.
Vi vill även att du ska förändra oss. Vi tipsar er om läsning och ni tipsar oss om vad vi ska sälja. Målsättningen är att kunna erbjuda alltifrån populär till riktigt smal litteratur.
Har du några förslag? Mejla till libris@etc.se så ska vi försöka uppfylla dina önskemål.
Alla svenska böcker kan vi inte ha med. Men många!

ETC Libris är en bokhandel för dig som bryr dig om både litteratur och klimat, och när du handlar där ska du veta vad du får, och att försäljaren har samma passion för läsande som du själv.
Välkommen att handla hos ETC Libris!

Martin Halldin,
Försäljningschef ETC Libris