Äntligen

Äntligen

Ulf Lundkvist

Den folkkäre serietecknaren och illustratören Ulf Lundkvist har ritat och målat för ETC under många sena nätter och i ljuset från de skumma fotogenlamporna har berättelserna flödat. Nu är det samlat i en enda bok.

Beställ boken
Om detta sjunger vi inte ensamma

Om detta sjunger vi inte ensamma

Anna Jörgensdotter & Charlotte Qvandt (red), Johannes Anyuru, Athena Farrokhzad, Jenny Wrangborg m.fl.

Dikterna i den här boken är en kör av röster som sjunger om krig och förluster, stängda gränser och längtan efter en annan värld. Det är en samling av 28 poeter och en poesigrupp vars texter vill något mer än att vara ord.

Beställ boken
Andra vägar

Andra vägar - Tio nya utopier

Maths Claesson (red.), Karin Tidbeck, Anders Fager, Andrea Lundgren, Jessica Schiefauer m.fl.

I den här novellsamlingen presenterar några av Sveriges mest framåtblickande författare nya världar, visioner och samhällen som utmanar det du alltid tagit för givet.

Beställ boken
Låtar, funderingar och bilder

Låtar, funderingar och bilder

Stefan Sundström & Jeanette Andersson

I ”Låtar, funderingar och bilder” skildrar Stefan Sundström och Jeanette Andersson de decennier som formade Stefan som artist och människa. De har också samlat låttexter från hela hans 30-åriga karriär.

Beställ boken
Perspektiv 1 - Kajsa Ekis Ekman

Perspektiv I - Texter 1998-2015

Kajsa Ekis Ekman

Nu ges för första gången Kajsa Ekis Ekmans samlade texter ut. Läs om vägen in och ut ur anarkismen, nyliberalism som idealistisk myt, texten som sänkte Arena, kidnappningen i Amsterdam samt de omistliga bonustexterna på temat "ungdomssynder".

Beställ boken
Explorer av Ulf Lundkvist

Explorer

Ulf Lundkvist

Explorer drömmer om att utforska världen och ger sig av från sin trygga men ack så tråkiga hemmiljö. Serietecknaren Ulf Lundkvist tar dig med på en resa som du kan genomföra utan klimat­ångest, tågtrassel eller sura medpassagerare.

Beställ boken
Perspektiv 2 - Johan Ehrenberg

Perspektiv II - Politiska texter

Johan Ehrenberg

I Politiska texter - i väntan på det inställda sammanbrottet samlas Johan Ehrenbergs krönikor, reportage och intervjuer som roar, provocerar och inspirerar.

Beställ boken
Betongen berättar

Betongen berättar - Handbok för muralaktivister

Ester Barinaga

I den här handboken delar Förorten i Centrum med sig av en rad konkreta metoder för hur du skapar engagemang i ett område och tar muralprojektet från start till färdig målning.

Beställ boken
Allt som är mitt

Allt som är mitt - Våldtäkt, stigmatisering och upprättelse

Anna Svensson & Alexander Alvina Chamberland

Anna Svensson och Alexander Alvina Chamberland gör upp med föreställningen att sexuella övergrepp alltid förstör livet för den utsatte.

Beställ boken
Egen el

Johans lilla egen el-bok

Johan Ehrenberg

Johan Ehrenberg berättar på ett roligt och inspirerande sätt om varför vi ska göra el själva – och delar med sig av tips och idéer. Tredje upplagan.

Beställ boken
Best of Dagens ETC

Best of Dagens ETC - 2014

Maria Sveland, Göran Greider, Henning Mankell, Kawa Zolfagary, Shora Esmailian, Stefan Sundström, Nabila Abdul Fattah, Kajsa Ekis Ekman m.fl.

Vi har samlat de bästa texterna från första året med Sveriges nya dagstidning i en behändig pocket som du kan läsa när och var du vill.

Beställ boken
Fotogram

Fotogram

Ewa Stackelberg, foto
Donald Boström, formgivning
Marie Lundquist, text

Ett unikt stycke bildkonst där Ewa Stackelberg har skapat fotografiska bilder utan kamera, med en teknik som kallas fotogram.

Beställ boken
Stefans stora blå

Stefans stora blå

Stefan Sundström, text
Jeanette Andersson, foto och formgivning

En roadtrip, ett friår, en enslig ö mitt ute i ett hav som fortfarande vimlar av fisk. Stefans stora blå är en kokbok som doftar av hav, kimchi och snus.

Beställ boken
Något är ruttet i Sverige

Något är ruttet i Sverige

Kawa Zolfagary, Kajsa Ekis Ekman, Maria Sveland, Emil Jensen, Christoph Emanuelle Fielder, Trygve Svensson, Mattias Gardell, Sara Granér, Kalle Haglund

Något är ruttet i Sverige handlar om strategier för att handskas med hat och intolerans och i stället bygga något finare. Det är en bok som vill uppmuntra till fortsatt kamp för en bättre värld.

Beställ boken
Det rånade folket

Det rånade folket

Max Gustfason

Det rånade folket är en stor, ofilad nagel i ögat på Alliansen och dess blinda tro på marknadslösningar. Var så god: en nyttig, vitaminberikad satir-injektion!

Beställ boken
Bombay Boulevard

Bombay Boulevard

Håkan Elofsson

Bombay Boulevard är en fotobok från megastaden Bombay, som har 20 miljoner invånare. Håkan Elofssons bilder som gör världen större och livet tydligare och värdigare.

Beställ boken