ALLT SOM ÄR MITT – Våldtäkt, stigmatisering och upprättelse

Våldtäkt är ett allvarligt brott, men det måste inte förstöra livet för den som utsätts.

Allt som är mittFörenklade bilder av offer och förövare riskerar att göra mer skada än nytta. Handlingar som är tänkta att hjälpa kan göra det svårare att bearbeta ett övergrepp.

I Allt som är mitt gör Anna Svensson och Alexander Alvina Chamberland upp med föreställningen att sexuella övergrepp förstör livet för den utsatte. De efterlyser ett samtal som i högre grad utgår från överlevarnas perspektiv, och kritiserar synen på våldtäkt som det värsta som kan hända en människa.

Releasedatum 8 maj 2015. Beställ boken här.

Kontakta förlaget för intervjuer och pressbilder: Martin S. Halldin, martin.halldin@etc.se, 070-848 57 16.
(Klicka på omslaget för att ladda ner en högupplöst version.)

Om författarna

Alexander Alvina Chamberland (f. 1986) är performancekonstnär och författare och rör sig i ett språkligt maximalistiskt fält där politik möter känslosvall bland svarta svanar, lejoninnor och pantrar. Hon/hen håller just nu på att skriva färdigt sin masteruppsats i genusvetenskap kring transfeminint systerskap och intersektionalitet i New York.

Anna Svensson (f. 1981) är skribent och har förut skrivit om våldtäkt och stigma i bland annat antologin F-ordet. I ett tidigare liv startade hon det feministiska magasinet Macho tillsammans med Inti Chavez Perez. Just nu avslutar hon sin kandidatuppsats i socialantropologi. Anna bor med sin familj i Portland, Oregon.

Allt som är mitt – Våldtäkt, stigmatisering och upprättelse

Genre: Politik och samhälle, debatt, genusvetenskap
Text: Alexander Alvina Chamberland & Anna Svensson
Omslag & grafisk form: Anders Örtegren
Format: Storpocket
Omfång: 288 sidor
Recensionsdatum: 8 maj 2015
Förlag: Bokförlaget ETC
ISBN: 978-91-88029-07-2